home

Vacature Leesconsulent

De Bibliotheek is een educatieve, maatschappelijke organisatie met een belangrijke taak als het gaat om het voorkomen van lees- en taalachterstanden. Voor het team Educatie en Participatie bij de bibliotheek Noord-Veluwe zijn wij op zoek naar een leesconsulent voor primair onderwijs.

Lees meer

Vanaf 27 februari: Inwoners gemeente Elburg gratis Veilig online

Deze cursus is speciaal voor iedereen die al wel de weg weet op internet, maar onzeker is of hij of zij dat wel op een veilige manier doet.

Lees meer

Vanaf 1 maart: Inwoners gemeente Epe gratis Veilig Online

Deze cursus is speciaal voor iedereen die al wel de weg weet op internet, maar onzeker is of hij of zij dat wel op een veilige manier doet.

Lees meer

Vanaf 5 maart: inwoners Heerde gratis digitaal vaardig

Heb je moeite om de weg te vinden op internet? Dat kan lastig zijn! Want internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. 

Lees meer

Maart: Vergeten boeken in alle vestigingen

De hele maand draait het bij ons om het vergeten boek. 21 maart kun je in Epe je eigen (bijna) vergeten boeken laten taxeren.

Lees meer

6 maart: Lezing door Ronald Nijboer

In zijn nieuwste boek beschrijft Ronald Nijboer hoe hij het IJsselmeer rond voer in het kielzog van de Fransman Henry Havard.

Lees meer

Zoektocht naar Voorleeskampioenen

De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert de lokale rondes van de Nationale Voorleeswedstrijd. Schoolkampioenen uit de groepen 7 en 8 lezen voor uit een door hen zelf gekozen boek. Via voorrondes in de klas zijn deze schoolkampioenen gekozen.

Lees meer

Vanaf 6 maart: Gratis training digitale overheid voor inwoners Hattem

De gemeente Hattem biedt haar inwoners een gratis cursus omgaan met de digitale overheid aan. De cursus wordt gegeven door de Bibliotheek Noord-Veluwe bij de bibliotheek in Hattem.

Lees meer

Vanaf 14 maart: Taalpuntspreekuur ook in ’t Harde!

Regelmatig komen inwoners van ’t Harde naar de bibliotheek in Elburg met een hulpvraag op het gebied van de Nederlandse taal, computervaardigheden of andere basisvaardigheden.

Lees meer

14 maart: Digitaal café over Artificial Intelligence (A.I.) in Heerde

A.I. wordt al langere tijd volop gebruikt, denk aan robots, zelfrijdende auto’s, slimme thermostaten, enzovoorts. Maak kennis met een aantal  mogelijkheden, waarvan u zelf gebruik kunt maken.

Lees meer

Vanaf 18 maart: Gratis cursus Veilig online bij bibliotheek Wezep

De gemeente Oldebroek biedt haar inwoners gratis de cursus Veilig online aan. Via de Bibliotheek Noord-Veluwe kan deze computercursus gevolgd worden bij de bibliotheek in Wezep.

Lees meer

Vanaf 19 maart: Gratis training digitale overheid voor inwoners Elburg

De gemeente Elburg biedt haar inwoners een gratis cursus omgaan met de digitale overheid aan. De cursus wordt gegeven door de Bibliotheek Noord-Veluwe bij de bibliotheek in ‘t Harde.

Lees meer

20 maart: Arthur Japin komt naar De Heerd in Heerde tijdens de Boekenweek

Theater de Heerd en de bibliotheek zijn er opnieuw in geslaagd om de Nederlandse topauteur Arthur Japin tijdens de Boekenweek naar de Heerd in Heerde te halen! 

Lees meer

21 maart: Lezing door Henk Vaessen met Oldebroek als rode draad

Het opgroeien in Oldebroek speelt een belangrijke rol in de boeken van Henk. Veel plaatsen en personen zijn gebaseerd op herinneringen van Henk aan Oldebroek.

Lees meer

21 maart: Inloopmiddag Passend Lezen in de bibliotheek in Elburg

Janneke Bakker geeft advies en informatie over oplossingen bij leesproblemen in de bibliotheek in Elburg. Hoe kun je genieten van de prachtige verhalen uit boeken, ook als je niet (meer) kunt lezen?

Lees meer

21 maart: Laat je boeken taxeren bij de bibliotheek in Epe

Ben je benieuwd wat je oude, bijna vergeten, boeken waard zijn? Kom dan 21 maart naar de bibliotheek voor een gratis taxatie door taxateur Willem van Starkenburg.

Lees meer

Digitale vraag? In 6 vestigingen hebben we het Bibliotheekspreekuur!

Bij het Bibliotheekspreekuur helpen we bij vragen over de digitale overheid, DigiD en het invullen van formulieren. Ook voor vragen over onze e-books en online cursussen.

Lees meer

28 maart: Eerste spelletjesmiddag voor volwassen

Van 14.30 – 16.30 uur staan er diverse spelletjes vanuit de Ruilwinkel Shop4Nop voor je klaar om onder het genot van een gratis kop koffie of thee fanatiek mee aan de slag te gaan.

Lees meer

Dat is makkelijk: E-books ook zonder laptop op je e-reader

Vanaf nu helpt de bibliotheek leners met een e-reader maar zonder laptop bij het lenen van de e-books van de bibliotheek. Kom voor hulp naar het bibliotheekspreekuur.

Lees meer

Leer omgaan met het patiëntenportaal huisarts en ziekenhuis

Leer hoe je het patiëntenportaal van de huisarts en het ziekenhuis gebruikt. Met zo’n portaal heb je overal toegang tot je medische gegevens, afspraken, herhaalrecepten en kun je vragen stellen. 

Lees meer