Aangepaste openingstijden

Tijdens de schoolvakanties hebben een aantal vestigingen aangepaste openingstijden en zijn er een aantal miniservicepunten gesloten.
Kijk op deze pagina voor alle informatie.

Makkelijk Lezen Plein

Maak het jezelf gemakkelijk: MLP

Als je kind problemen heeft met lezen, is lezen meestal niet leuk. Dat is jammer, want om mee te komen op school en later in de maatschappij is lezen belangrijk!

In de bibliotheek krijgt je kind speciale aandacht. Leuke, spannende en makkelijk te lezen boeken staan samen met andere materialen op het Makkelijk Lezen Plein (MLP).  

De MLP-collectie

Spannende, vrolijke leesboeken om met plezier te lezen en informatieboeken met mooie platen om veel van te kunnen leren.

Voor wie is het MLP?

De collectie is speciaal voor kinderen tussen de 8-12 jaar die moeite hebben met lezen, door verschillende oorzaken.
 

MLP-sticker

De materialen zijn op een aantrekkelijke manier gepresenteerd en zijn te herkennen aan de MLP-sticker.

Met de 5 vingertest is het makkelijker kiezen

Natuurlijk is het belangrijk om te blijven lezen in de vakantie. Maar wat als je kind moeite heeft met lezen. Hoe kan je haar of hem dan helpen. In de bibliotheek raden wij dan vaak de vijf vinger test aan.

  • Het kind kiest hierbij een pagina uit het boek en leest deze stil voor zichzelf
    Als het gaat lezen houdt het vijf vingers omhoog.
  • Wanneer het kind een woord tegenkomt dat het met moeite kan lezen, doet het een vinger naar beneden.
  • Als voor het einde van de bladzijde alle vingers naar beneden zijn, is het boek waarschijnlijk nog te moeilijk voor het kind.
  • Andersom kan natuurlijk ook: beginnen met een vuist en dan telkens een vinger opsteken tot de hand vol is.

5 vingers

Nieuw!

Meer nieuwe boeken

Lees én luister met Yoleo

Lezen met Yoleo is makkelijk. De tekst wordt getoond én voorgelezen. Een soort karaoke dus! Log in met je Bibliotheekaccount.  

 

Naar Yoleo

Het Makkelijk Lezen Plein

In dit filmpje legt onze medewerker uit wat het MLP precies is en hoe het de leesvaardigheid en het leesplezier van kinderen bevordert. Ook vertellen Miron en zijn moeder hoe zij het MLP ervaren

Superboek

Heb je een leesbeperking? En ben je onder de 18 jaar? Schrijf je dan gratis in bij Passend Lezen en ontdek supersnel de mooie, gekke en spannende verhalen van Superboek.

Naar Superboek

Boekentips van de redactie

Vragen over het MLP?

Contactpersoon bij De Bibliotheek Noord-Veluwe over Makkelijk Lezen is Karin Wolf. Zij is te bereiken via email: kwolf@bibliotheeknoordveluwe.nl of per telefoon: 06-12160725.