Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Belastingaangifte

Denk aan je DigiD

Als je belastingaangifte gaat doen, log je online in met je DigiD. Dit kan met de DigiD inlognaam en wachtwoord of de DigiD app. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze zo snel mogelijk aan via www.digid.nl. Het duurt een aantal werkdagen voordat je de activeringscode thuis ontvangt en je je DigiD kunt gebruiken. Voor hulp bij het aanvragen van een DigiD kun je terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid bij de Bibliotheek.

Voor de aangifte mag je onze computers gratis gebruiken*

En de documenten mag je gratis printen.* 
*Alleen tijdens uren dat er medewerkers aanwezig zijn.

Om handiger te worden met computers, kun je bij ons een gratis cursus volgen

Beter leren omgaan met de computer, tablet of internet? Meld je aan voor een cursus/training. Klik hier om te zien welke cursus bij je past.

Deze organisaties bieden hulp bij belastingaangifte

Let op: er kunnen voorwaarden/kosten aan de hulp verbonden zijn.

Gemeente Elburg

De gemeente Elburg biedt in samenwerking met Stimenz Sociaal Raadslieden en vrijwilligers van Humanitas gratis ondersteuning aan bij het indienen van de aangifte inkomstenbelasting 2023 voor inwoners van de gemeente Elburg.

Wij helpen inwoners van gemeente Elburg die:

  • zelf geen boekhouder/accountant/belastingadviseur kunnen betalen
  • geen koopwoning hebben
  • geen ondernemer of zzp’er zijn

Wilt u graag hulp bij het invullen van de belastingaangifte? Maak dan een afspraak door te bellen naar 0525-682211 of te mailen naar vraag@sociaaltrefpunt.nl. Afspraken worden ingepland op:

  • Donderdagmiddag 21 maart van 13:00 tot 16:00 uur
  • Donderdagochtend 28 maart van 09:00 tot 12:00 uur
  • Donderdagmiddag 4 april van 13:00 tot 16:00 uur

Voor inhoudelijke vragen kunt u mailen naar sr-elburg@stimenz.nl.

Gemeente Epe

Koppel Swoe: mensen met vragen rondom belastingen en toeslagen kunnen contact opnemen met het Formulierenteam van Koppel Swoe via formulierenteam@koppelswoe.nl; 0578-676767.

Gemeente Hattem

PCOB Hattem verleend hulp bij aangifte Inkomstenbelasting en het beoordelen van voorschotten Toeslagen in hetzelfde jaar en een raming voorschotten Toeslagen in het lopend jaar. Voor PCOB- en KBO-leden of voor hen die lid willen worden. Voor inhoudelijke vragen kunt u mailen naar dickcobivisser@gmail.com.

Op Ko€rs biedt hulp bij formulieren en financiën. Mail naar opkoers@swhattem.nl. Of bel naar Stichting Welzijn Hattem 038 – 44 32 881.

Gemeente Heerde

Stip Heerde organiseert in de maand maart en april een aantal bijeenkomsten waar ouderen hulp kunnen krijgen bij het invullen van belastingformulier en zoals de aangifte inkomstenbelasting 2023 en het aanvragen of wijzigen van huur- of zorgtoeslag. Hiervoor wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Het is noodzakelijk dat u van te voren een afspraak maakt. U kunt hiervoor bellen met Hanneke Schouten van Stip. Zij is aanwezig op dinsdagochtend van 8:30 uur – 12:00 uur en woensdag van 8:30 uur – 12:00 uur en 13:00 uur – 16:00 uur via tel.nr. 06 81 90 39 92.

Gemeente Oldebroek

Het Sociaal Team van de gemeente Oldebroek biedt, in samenwerking met Sociaal Raadslieden van Stimenz, Schuldhulp Maatje en Humanitas ondersteuning bij het doen van de aangifte inkomstenbelasting 2023. Deze gratis hulp is bedoeld voor mensen met een laag inkomen en die geen koophuis, eigen bedrijf of hoog eigen vermogen hebben.

Maak een afspraak via het Sociaal Team. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen via het telefoonnummer 0525 638 333 of per e-mail via sociaalteam@oldebroek.nl.

Afspraken worden ingepland op dinsdag 12 maart en op dinsdag 26 maart tussen 9:00 en 12:00 uur in De Brinkhof in Wezep.