DigiVitaler: leer omgaan met Patiëntenportalen

Leer hoe je de patiëntenportalen van de huisarts en het ziekenhuis gebruikt. Met zo’n portaal heb je overal toegang tot je medische gegevens, afspraken, herhaalrecepten en kun je vragen stellen. Hier kan je je voorbereiden op een bezoek aan de huisarts en of het ziekenhuis. Meld je aan voor DigiVitaler, het lesprogramma van de Bibliotheek over Digitale zorg.

Ook over zorg en gezondheid kun je steeds meer regelen via computer, tablet en smartphone. Dat noemen we digitale zorg. Digitale zorg is handig, omdat het minder tijd kost en je jouw gegevens altijd bij de hand hebt.

Afhankelijk van het patiëntenportaal dat jouw huisarts/ziekenhuis gebruikt is er soms een DigiD nodig. Als dit nodig is en je hebt nog geen DigiD, dan kunnen we je daarmee helpen bij het Bibliotheekspreekuur.

Je krijgt les in kleine groepjes. De cursus is gratis en bestaat uit 3 bijeenkomsten. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om mee te kunnen doen. De 1ste les werken we in een demo omgeving, de 2e en 3e les gaan we het patiëntenportaal van jouw huisarts en het ziekenhuis gebruiken. Na afloop krijg je een certificaat als bewijs van deelname.

Een laptop/tablet of smartphone én een koptelefoon/oortje is nodig tijdens de cursus. Deze dien je zelf mee te nemen.

Het is handig als je al een beetje ervaring hebt met de smartphone, computer of tablet. Heb je dat nog niet? Ook dat kun je leren bij de bibliotheek!

Aanmelden kan via onderstaande knop of via de balie van de bibliotheek.

Aanmelden