Nieuwe voorlees coördinatoren in de kinderopvang

Gepubliceerd op: 18 oktober 2024 11:06

Drie medewerkers van kinderdagopvang locaties op de Noord-Veluwe hebben met succes de training tot voorleescoördinator van de Bibliotheek Noord-Veluwe afgerond. Het betekent de start van een waardevolle samenwerking in het kader van Boekstart in de Kinderopvang.

De nieuwe voorleescoördinatoren van KOM Nijntje, AppelKOM en IKC De Vlinder maken voor hun eigen locatie een voorleesplan en zorgen ervoor dat het in de praktijk zal worden uitgevoerd. Door collega’s en ouders te enthousiasmeren wordt voorlezen voor de kinderen een plezierig en vast onderdeel van de dagelijkse routine. Uit onderzoeken is gebleken dat kinderen die voorgelezen worden gemotiveerder zijn om te leren lezen, taalvaardiger zijn, teksten beter begrijpen en meer succes op school hebben dan kinderen die niet of heel weinig voorgelezen zijn. Dagelijks voorlezen stimuleert de taal- en leesontwikkeling.

De Bibliotheek Noord-Veluwe zorgt voor diverse baby- en peuterboeken op de locaties en draagt bij aan een passende voorleesplek. Samen met de nieuwe voorleescoördinator verzorgt de specialist educatie van de bibliotheek de deskundigheidsbevordering. Op deze manier zorgen kinderdagopvang locatie en bibliotheek samen dat het leesplezier van de kinderen vergroot wordt!