Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 142

Gepubliceerd op: 1 december 2014 09:57

Alleen maar goede recensies, van 5 sterren in de Volkskrant tot reacties als ” irritant goed geschreven” en “de nieuwe Gerritsen kan ongezien gekocht worden”, het maakte mij enorm nieuwsgierig.

Het is inderdaad een bijzonder boek, hoofdpersoon Roxy een bijzonder mens.

Je kunt het Roxy niet kwalijk nemen dat ze eenzelvig is . Op haar 17e trok ze in bij de veel oudere en rijke Arthur. Weg van huis van een vader die vrachtwagenchauffeur is en nooit thuis en een moeder die constant dronken is. Met Arthur krijgt ze een dochter Louise, ze schrijft boeken en het huis wordt haar veilige haven. Maar op een ochtend staan 2 politieagenten voor de deur en vertellen haar dat Arthur een ongeluk heeft gehad, hij is in zijn auto op de vluchtstrook gevonden, naakt met een stagiaire. Allebei dood. Het huis stroomt vol met mensen en eigenlijk wil Roxy alleen maar vluchten, wat ze uiteindelijk ook doet.

Roxy is een indringend portret van een jonge vrouw die moeite heeft haar plaats in het leven te vinden. Ze weet wel hoe het moet, maar de realiteit maakt het soms makkelijker om alles een beetje op zijn beloop te laten. Of om op de vlucht te gaan.

Ik heb het boek met veel plezier gelezen.

Wilt u dit boek lezen: het is in de collectie van Bibliotheek Noord Veluwe
Margriet Gregoire, medewerker klantcontacten

  • Schrijver: Esther Gerritsen
  • Titel: Roxy
  • Uitgeverij: de Geus- Breda
  • Jaar van uitgave: 2014
  • Aantal pagina’s: 285