Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 186

Gepubliceerd op: 27 november 2015 11:19

Heb je deze zomer ook mooie schelpen gevonden op het strand? En zou je daar wel iets moois van willen maken? Dan is dit boek een aanrader.

Het boek begint met een korte uitleg over schelpen, schelpen schoonmaken en schelpen vastmaken.

Er wordt gewerkt met verschillende soorten schelpen en er worden allerlei leuke werkstukken gemaakt. Je kunt bijvoorbeeld een schelpenketting en armband maken. Tussen de schelpen in rijg je steeds een aantal meloenpitten, zodat de schelpen niet tegen elkaar aan komen. Een ander zelfmaak idee is een schelpengong. Hierbij heb je platte schelpen nodig. Die worden met touwtjes opgehangen aan latjes. Op deze manier maak je en muziekinstrument dat wordt bespeeld door de wind. Als de schelpengong buiten wordt opgehangen tikken de schelpen door de wind tegen elkaar waardoor er geluid gemaakt wordt. Een heel praktisch idee is de sleutelhanger van schelpen. Je maakt een mooie, opvallende sleutelhanger, met schelpen, kralen, een stukje drijfhout en lint. Het resultaat is een sleutelhanger die niemand anders heeft. Er is zelfs een werkstuk voor als je maar één schelp hebt, dat moet dan wel een grote huisjesschelp zijn. Hiervan maak je met dik ijzerdraad een kaartenstandaard.

In het boek worden de werkstukken stap voor stap beschreven. Ieder nieuw onderwerp begint met een lijst van benodigdheden en een mooie paginagrote foto. Daarna volgt een duidelijke uitleg met bij iedere stap een tekening.

Wil jij dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Diana Pater, strategisch beleidsmedewerker

  • Titel: Maak het zelf met schelpen
  • Uitgeverij: Forte
  • Jaar van uitgave: 2009
  • Aantal pagina’s: 64