Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 170

Gepubliceerd op: 23 juli 2015 09:04

Het lijkt alsof ouders alleen maar zeggen wat je wel en niet mag doen, maar ouders doen nog veel meer en kunnen bij het spelen voor van alles dienen. Je kunt er zandkastelen op bouwen, maar ze kunnen ook je paard zijn bij het cowboy spelen.

Ze knuffelen je en boven op hun schouders zie je alles veel beter. Bijzonder humoristisch prentenboek waarin de relatie tussen een kind en zijn ouders op een liefde- en begripvolle wijze wordt weergegeven. Heel herkenbaar voor kinderen en het boek nodigt dan ook uit, zeker ook door de kleurrijke illustraties (met veel details), tot interactief voorlezen (en spelen na het voorlezen). Op de eerste twee pagina’s worden ouders neergezet als opvoeders die alleen maar zeggen wat je moet doen en niet mag, maar in de rest van het boek wordt duidelijk dat kinderen niet zonder hen kunnen.

Een boek om heel vaak te bekijken met je kind of kleinkind, want ook oma’s en opa’s zijn papa’s en mama’s. Zo herkenbaar dat je vanzelf gaat glimlachen! Ik heb mijn eigen kinderen ook wel eens achter het behang willen plakken, maar als je dan die gelukkige snuitjes ziet als je met ze speelt… Onweerstaanbaar, net als dit humoristische prentenboek!

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Liesbeth Postma, backoffice collectievorming

  • Schrijver: Peter Bently
  • Titel: Zo zijn ouders!
  • Uitgeverij: Lemniscaat
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Aantal pagina’s: 32