Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 143

Gepubliceerd op: 11 december 2014 12:03

Als de negentienjarige Alexa Westerhof een semester aan een kleine Londense universiteit gaat studeren, ontdekt ze al snel dat het gotische gebouw geheimen herbergt, geheimen die ook haar leven voorgoed zullen veranderen.

Een dramatische gebeurtenis op de campus brengt haar in contact met magi, mensen met bijzondere krachten, waar ze zelf ook over blijkt te beschikken. Terwijl ze colleges volgt en van het studentenleven geniet, bestudeert ze in het geheim magie en leert haar krachten ontwikkelen. Ze ontdekt dat Londen vol geheime plekken zit, van verborgen kelders en kroegen tot spookmetrostations, en het wordt haar vooral duidelijk dat ze tegenover de buitenwereld niets mag loslaten over deze wereld.  

Intussen gebeuren er raadselachtige dingen; als eerst een docent en daarna haar huisgenote, het dromerige goth-meisje Rain, ten prooi vallen aan een onverklaarbare bewusteloosheid, gaat ze op onderzoek uit. Iemand houdt haar in de gaten, maar wie – en waarom?

Een bijzonder boek van een Nederlandse schrijfster die de sfeer van het moderne Londen en het geheimzinnige van een oude school met bijzondere leerlingen heel goed weet te treffen. Een boek dat soms een vergelijk oproept met Harry Potter, maar dan met een hoofdpersoon van negentien, maar ook raakvlakken heeft met ‘De verborgen geschiedenis’ van Donna Tartt. Kortom een aanrader! En bovendien lekker dik met veel verwijzingen naar literatuur en kunst.

Boek van het jaar. Het smaakt naar meer, veel meer. Spanning, humor, magie en en passant wat stukken die je aan het denken zetten over ethiek en filosofie in het algemeen. Bovendien is het een eerste deel van een trilogie, dus nog meer leesgenot te gaan. Geplaatst bij de volwassenen, maar ook prima te lezen door jongeren. Het boek is in 2011 genomineerd voor de Beste Young Adult Thriller.

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Liesbeth Postma, collectievorming

  • Schrijver: Natalie Koch
  • Titel: De verborgen universiteit: De erfenis van Richard Grenville
  • Uitgeverij: Querido
  • Jaar van uitgave: 2011
  • Aantal pagina’s: 623