Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 135

Gepubliceerd op: 15 oktober 2014 15:55

Af en toe kom je bij de informatie boeken een boek tegen waarvan je weet heel veel jongens het zouden willen lezen, als ze maar wisten dat het bestond. Dit is zo’n boek! De omslag maakt het al duidelijk, dit is “Het grote Kameleon boek”. Met allerlei wetenswaardigheden over de boeken uit de Kameleon serie, maar vooral veel mooie, grote, platen.

Het boek begint met informatie over de schrijver van de Kameleon boeken, Hotze de Roos. Hotze heeft zelf nooit een boot gehad. Hij zegt daarover “Als kind stond ik vaak jaloers aan de waterkant te kijken naar andere kinderen die wel een boot hadden. Ik heb wel eens gedacht dat ik Hielke en Sietse de avonturen liet beleven die ik zelf graag had willen meemaken”. Er is een plattegrond van het dorp Lenten, waar de verhalen zich afspelen, met uitleg van de woningen van de hoofdpersonen. Daarna volgt een opsomming met “Personages, dieren, gebouwen en voorwerpen die (bijna) altijd in de Kameleonserie voorkomen”.

Aan het einde van het boek volgt informatie over de tekenaar van de Kameleon, Gerard van Straaten. Als professioneel illustrator wilde hij dat zijn tekeningen tot in detail klopten “Kijk, die jongens van de Kameleon hadden een boothuis, he. Dan vraag ik me meteen af: hoe zit dat dan met die deur?… Of de smederij van vader Klinkhamer. Ik ben bij een echte smid hier in de buurt gaan kijken hoe dat er uit zag.” Een mooi boek voor de vele Kameleon fans!

Wil jij dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Diana Pater, strategisch beleidsmedewerker

  • Schrijver: Paul Steenhuis
  • Titel: Het grote Kameleon boek
  • Uitgeverij: Rubinstein
  • Jaar van uitgave: 2002
  • Aantal pagina’s: 28