Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 129

Gepubliceerd op: 26 juni 2014 09:18

“Wat leuk, een boek over fotografie. Ik maak zelf ook graag foto’s!” was de enthousiaste reactie van mijn buurjongen toen hij dit boek zag liggen. Het is een leuk, maar vooral ook praktisch boek, met veel voorbeelden en illustraties. Het laat zien hoe je in plaats van een gewoon kiekje een geslaagde foto kunt maken.

Deel een gaat over “Doen!”. De diverse onderwerpen (bv. Jouw kamer, Familie en vrienden, Het weer, Dieren, Compositie) worden goed behandeld. Bij het onderwerp Dieren wordt bijvoorbeeld de gouden regel van geduld behandeld: ga er niet meteen op losschieten maar wacht een goed moment af. Kijk eens of je lekker dichtbij kunt komen en zorg dat je goed in de ogen van jouw onderwerp kunt kijken.

Ook wordt de geschiedenis van de camera behandeld en worden technische tips over bijvoorbeeld het gebruik van licht gegeven. Deel twee van het boek heet “En verder”. Hierbij gaat het over Batterijen, Bewaren, Online, Foto’s pimpen en Fotoalbum stap-voor-stap. Vooral het onderdeel Foto’s pimpen is leuk, met het bewerken van de foto’s als belangrijkste onderdeel. En aan het einde van het boek wordt een fotoboek gemaakt. Hierbij wordt voldoende gewezen op het toestemming en hulp vragen aan ouders.

De ondertitel van het boek is “In een handomdraai de leukste foto’s!”. En dat wordt waar gemaakt, het is echt een leuk boek over fotografie!

Wil je dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Diana Pater, strategisch beleidsmedewerker

  • Schrijver: Albert Kiefer
  • Titel: Fotograferen… voor kids
  • Uitgeverij: Van Duuren Media voor kids
  • Jaar van uitgave: 2011
  • Aantal pagina’s: 88